Comunicarea cu copacii

Se spune ca batranii nativi americani le spuneau intotdeauna rudelor lor mai tinere care plecau undeva departe: „Daca simti ca te indepartezi de sufletul nostru, intoarce-te acasa si du-te pe un munte sacru. Ramai pe el pana cand capeti putere de la stanca incalzita de soare, pe marginea unui parau care iti purifica inima si te face sa uiti de tristetea acestei lumi prin curgerea lui blanda, si priveste padurea care pare sa iti faca semn cu mana prin unduirile sale, la fel ca un prieten apropiat care iti impartaseste din intelepciunea lui.”

…………………

In general vorbind, poalele copacilor reprezinta locuri ideale pentru meditatie. In acest canion exista foarte multi copaci din care emana o energie sacra. In astfel de locuri, eu nu ma gandesc  ca privesc copacii, ci ca sunt privit de acestia. Daca meditezi in natura, nu te gandi numai la tine, ci si la copacii din jur. Atunci cand vorbesti cu cineva, dar te focalizezi exclusiv asupra gandurilor tale, tu nu auzi ce spune persoana respectiva. La fel se petrec lucrurile si atunci cand interactionezi cu copacii. Goleste-ti mintea de ganduri si recepteaza energia copacilor.

Daca simti ca acestia iti transmit ceva, raspunde-le imediat si cu inima curata. In acest fel, poti stabili un dialog cu copacii. Atunci cand te plimbi printr-o padure, intalnesti intotdeauna in cale copaci de care inima ta se simte atrasa si pe care doresti sa ii atingi. Exprima ceea ce simti. Atinge scoarta copacilor de care te simti atras si simte energia lor. Converseaza in gand cu ei. Spre exemplu, daca vezi un copac foarte falnic, ii poti spune: „Arati minunat”, intrand astfel in conversatie cu el, la fel cum ai face cu un prieten. In acest fel, intre tine si copac se va stabili o legatura, si este posibil chiar ca el sa-ti transmita un mesaj.

…………………

Comunicarea cu copacii

Alege un copac cu care simti o mare afinitate. Evita copacii mai mici si alege un copac mare. Cu siguranta vei gasi unul de care te vei simti apropiat. Daca ai ales un copac, apropie-te de el, astfel incat sa fii la o distanta egala cu lungimea unui brat de frunzele sale.

Incepe prin a te prezenta copacului. Daca esti singur, poti face acest lucru cu voce tare. Daca nu, o poti face in gand. Spune-i copacului ce crezi despre el. Spre exemplu, spune-i: „Crengile tale care se unduiesc in bataia vantului par sa-mi dea binete”, sau: „Trunchiul tau puternic ma face sa cred ca ma pot baza pe tine, iar acest lucru imi transmite o stare de bine.” Exprima ceea ce simti in inima ta. La un moment dat, vei simti ca ai stabilit o conexiune cu copacul.

In continuare, ridica bratele si simte energia din frunzele copacului, fara a le atinge insa. Misca-ti bratele ca si cum ai mangaia frunzele si transmite-le energie prin palmele tale. Percepe energia verde a frunzelor care patrunde la randul ei in palmele tale, calatorind de-a lungul bratelor catre umeri si raspandindu-se apoi la intregul tau corp.

Apropie-ti palmele si adu-le in fata pieptului. Simte energia dintre ele. Pe inspiratie, departeaza-ti larg bratele, iar pe expiratie reapropie-le.

Percepe energia copacului, care patrunde in tine odata cu respiratia. Inspira lent si recepteaza oxigenul proaspat si energia copacului in corpul tau. Expira la fel de lent si elimina energia stagnanta din corpul tau. Continua sa respiri in acest fel, si imagineaza-ti ca aceasta energie vitala pura si sanatoasa iti este transferata de copac si iti umple corpul. Ea iti elimina blocajele si iti activeaza circulatia in intregul corp.

Sursa: Ilchi Lee – Chemarea Sedonei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s