MBA Graduate ‘wanna be’…me!!!!!..:)

Au fost identificate sase tipuri de planificare a carierei, in care se incadreaza majoritatea celor care doresc sa urmeze un curs MBA:

  1. Ambitiosul cu planuri mari. Individ foarte clar motivat care inclina catre cariera de ANTREPRENOR. MBA face parte dintr-un plan menit sa-l ajute in atingerea scopului si constituie un prilej pentru a realiza legaturi utile. Acesti oameni sunt tineri, provenind din scoli de elita si din profesiuni de varf.
  2. Individul care cauta sa mearga mai departe. Provenit deseori dintr-o banca de investitii sau din domeniul consultantei manageriale, unde un titlu de MBA este sinonimul progresului. Pentru indivizii din aceasta categorie, MBA reprezinta o etapa fireasca in progresul personal.
  3. Functionarul deziluzionat. Specialistul (de pilda, inginer) care doreste sa treaca in domeniul managementului.
  4. Cautatorul. Persoana care si-a pus mari sperante in cariera aleasa, dar nu si le-a implinit. Pentru acest tip de individ, MBA va marca aproape sigur o schimbare in cariera.
  5. Promovarea la varsta de 35 de ani. Pentru acest tip de persoana a fost conceput titlul de MBA : managerul de succes care vrea sa invete lucruri noi pentru a se mentine pe traiectoria ascendenta in cariera.
  6. Evazionistul. O persoana inteligenta, insa nehotarata, care foloseste cursurile MBA pentru a amana luarea unei hotarari in privinta carierei pe care o va urma.

In sfarsit incep sa se lege toate…sa leg toate punctele unele de altele (“connecting the dots”, dupa cum spunea Steve Jobs) … vreau sa fiu foarte buna in ceea ce fac … o femeie de afaceri adevarata … sunt in formare … invat in continuu…da-mi place la nebunie!!! …iar in viitorul apropiat…MBA…A, si sunt in prima categorie!!

PS: cineva acolo sus ma iubeste si indruma

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s